Gero maisto dienoraštis (Ruduo)

Gero maisto dienoraštis (Ruduo)

Kaina:
18,26 €
Kiekis
Peržiūrėti pavyzdį 
Pardavimo vietos:

Rodyti visas vietas
Kalba: Lietuvių

Autorius: Renata Ničajienė
Leidėjas: Alma littera
Leidimo metai: 2023
Puslapiai: 184
ISBN: 978-609-01-5612-4

Renata Ničajienė – populiaraus maisto tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir septynių kulinarinių knygų autorė. Šioje knygoje, kaip ir keturioliktus metus rašomame tinklaraštyje, ji skatina rinktis vietinius sezoninius produktus, valgyti skaniai, sveikai, pagal metų laikus.

Knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ patiks visiems, norintiems maitintis natūraliai sveikiau. Joje receptų tiek, kiek ruduo turi dienų, kiekvienai – po vieną skanų, sveikatai palankų patiekalą, o patiekalo naudingumą patvirtina dietistės komentaras po receptu.

Šioje knygoje rasite:

  • – gardžių greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su rudeninėmis gėrybėmis;
  • – patarimų, kaip rauginti daržoves ir vaisius, kaip konservuoti be acto ir cukraus;
  • – skanumynų receptų ne tik su vaisiais, bet ir su daržovėmis, naudojant mažiau cukraus ar net visai becukrių;
  • – gardžių patiekalų be glitimo ir be laktozės;
  • – patarimų, kaip skaniai suvalgyti daugiau daržovių ir sunaudoti gausų rudens derlių;
  • – rekomendacijų, kaip gaminti skaniai ir nebrangiai iš vietinių, sezoninių, gerai žinomų produktų.

Knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ skiriu visiems tiems, kurie mėgsta skaniai valgyti, bet nori mėgautis maistu atsakingai. Skanaus ir sveiko rudens!

„Kad, nuslūgus vasaros spalvų įvairovei, rudenį mityba netaptų vienpusė ir nuobodi, į pagalbą pasitelkite šią knygą. Čia pateikta visa šūsnis maistingų patiekalų receptų, tad bus smagu ir gaminti, ir ragauti. Patiekalai puikiai suderinti, įvairūs ir gausūs vitaminų, mineralų bei antioksidantų“.

- Dietistė Toma Dvelytė

Knygų serija „Gero maisto dienoraštis“ pasauliniuose kulinarinių knygų apdovanojimuose Gourmand World Cookbook Awards 2017 kategorijoje „B10 Series“ laimėjo garbingą 3 vietą.

Patarimai

1. Valgykite gryną, natūralų, kuo mažiau apdorotą maistą. Kuo produkte mažiau sudedamųjų dalių, tuo jis naudingesnis.
2. Rinkitės nerafinuotus maisto produktus. Baltąjį cukrų keiskite nerafinuotu, baltus miltus – visadaliais, baltuosius ryžius – neapdorotais rudaisiais, rafinuotą stalo druską – natūralia jūros druska.
3. Su kiekvienu maistu stenkitės gauti baltymų, angliavandenių ir naudingų riebalų. Svarbu valgyti įvairų maistą!
4. Stenkitės valgyti kuo mažiau druskos, cukraus ir riebalų. Jei atsisakysite apdoroto, ilgai galiojančio maisto, natūraliai jų suvartosite mažiau.
5. Gerkite daugiau natūralaus vandens! Atsisakykite saldžių gazuotų gėrimų ir saldintų sulčių, juose apstu cukraus ir bereikalingų kalorijų.

Valgykite 5 kartus per dieną: 3 pagrindinius valgius ir 2 užkandžius. Pusryčiams rinkitės angliavandenių turintį maistą, pietums – baltyminį maistą ir šviežias daržoves arba angliavandenius ir šviežias daržoves, o vakarienei –baltyminį maistą ir šviežias daržoves. Užkandžiams pirmoje dienos pusėje labiausiai tinka vaisiai ir uogos, antroje dienos pusėje – riešutai ir sėklos.

Leidinio informacija

Kalbos: Lietuvių

Autorius: Renata Ničajienė
Leidėjas: Alma littera
Leidimo metai: 2023
Puslapiai: 184
ISBN: 978-609-01-5612-4

Renata Ničajienė – populiaraus maisto tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir septynių kulinarinių knygų autorė. Šioje knygoje, kaip ir keturioliktus metus rašomame tinklaraštyje, ji skatina rinktis vietinius sezoninius produktus, valgyti skaniai, sveikai, pagal metų laikus.

Knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ patiks visiems, norintiems maitintis natūraliai sveikiau. Joje receptų tiek, kiek ruduo turi dienų, kiekvienai – po vieną skanų, sveikatai palankų patiekalą, o patiekalo naudingumą patvirtina dietistės komentaras po receptu.

Šioje knygoje rasite:

  • – gardžių greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su rudeninėmis gėrybėmis;
  • – patarimų, kaip rauginti daržoves ir vaisius, kaip konservuoti be acto ir cukraus;
  • – skanumynų receptų ne tik su vaisiais, bet ir su daržovėmis, naudojant mažiau cukraus ar net visai becukrių;
  • – gardžių patiekalų be glitimo ir be laktozės;
  • – patarimų, kaip skaniai suvalgyti daugiau daržovių ir sunaudoti gausų rudens derlių;
  • – rekomendacijų, kaip gaminti skaniai ir nebrangiai iš vietinių, sezoninių, gerai žinomų produktų.

Knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ skiriu visiems tiems, kurie mėgsta skaniai valgyti, bet nori mėgautis maistu atsakingai. Skanaus ir sveiko rudens!

„Kad, nuslūgus vasaros spalvų įvairovei, rudenį mityba netaptų vienpusė ir nuobodi, į pagalbą pasitelkite šią knygą. Čia pateikta visa šūsnis maistingų patiekalų receptų, tad bus smagu ir gaminti, ir ragauti. Patiekalai puikiai suderinti, įvairūs ir gausūs vitaminų, mineralų bei antioksidantų“.

- Dietistė Toma Dvelytė

Knygų serija „Gero maisto dienoraštis“ pasauliniuose kulinarinių knygų apdovanojimuose Gourmand World Cookbook Awards 2017 kategorijoje „B10 Series“ laimėjo garbingą 3 vietą.

Patarimai

1. Valgykite gryną, natūralų, kuo mažiau apdorotą maistą. Kuo produkte mažiau sudedamųjų dalių, tuo jis naudingesnis.
2. Rinkitės nerafinuotus maisto produktus. Baltąjį cukrų keiskite nerafinuotu, baltus miltus – visadaliais, baltuosius ryžius – neapdorotais rudaisiais, rafinuotą stalo druską – natūralia jūros druska.
3. Su kiekvienu maistu stenkitės gauti baltymų, angliavandenių ir naudingų riebalų. Svarbu valgyti įvairų maistą!
4. Stenkitės valgyti kuo mažiau druskos, cukraus ir riebalų. Jei atsisakysite apdoroto, ilgai galiojančio maisto, natūraliai jų suvartosite mažiau.
5. Gerkite daugiau natūralaus vandens! Atsisakykite saldžių gazuotų gėrimų ir saldintų sulčių, juose apstu cukraus ir bereikalingų kalorijų.

Valgykite 5 kartus per dieną: 3 pagrindinius valgius ir 2 užkandžius. Pusryčiams rinkitės angliavandenių turintį maistą, pietums – baltyminį maistą ir šviežias daržoves arba angliavandenius ir šviežias daržoves, o vakarienei –baltyminį maistą ir šviežias daržoves. Užkandžiams pirmoje dienos pusėje labiausiai tinka vaisiai ir uogos, antroje dienos pusėje – riešutai ir sėklos.

Leidinio informacija

Kalbos: Lietuvių

Autorius: Renata Ničajienė
Leidėjas: Alma littera
Leidimo metai: 2023
Puslapiai: 184
ISBN: 978-609-01-5612-4

Renata Ničajienė – populiaraus maisto tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir septynių kulinarinių knygų autorė. Šioje knygoje, kaip ir keturioliktus metus rašomame tinklaraštyje, ji skatina rinktis vietinius sezoninius produktus, valgyti skaniai, sveikai, pagal metų laikus.

Knyga „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ patiks visiems, norintiems maitintis natūraliai sveikiau. Joje receptų tiek, kiek ruduo turi dienų, kiekvienai – po vieną skanų, sveikatai palankų patiekalą, o patiekalo naudingumą patvirtina dietistės komentaras po receptu.

Šioje knygoje rasite:

  • – gardžių greitai ir lengvai pagaminamų patiekalų receptų su rudeninėmis gėrybėmis;
  • – patarimų, kaip rauginti daržoves ir vaisius, kaip konservuoti be acto ir cukraus;
  • – skanumynų receptų ne tik su vaisiais, bet ir su daržovėmis, naudojant mažiau cukraus ar net visai becukrių;
  • – gardžių patiekalų be glitimo ir be laktozės;
  • – patarimų, kaip skaniai suvalgyti daugiau daržovių ir sunaudoti gausų rudens derlių;
  • – rekomendacijų, kaip gaminti skaniai ir nebrangiai iš vietinių, sezoninių, gerai žinomų produktų.

Knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ skiriu visiems tiems, kurie mėgsta skaniai valgyti, bet nori mėgautis maistu atsakingai. Skanaus ir sveiko rudens!

„Kad, nuslūgus vasaros spalvų įvairovei, rudenį mityba netaptų vienpusė ir nuobodi, į pagalbą pasitelkite šią knygą. Čia pateikta visa šūsnis maistingų patiekalų receptų, tad bus smagu ir gaminti, ir ragauti. Patiekalai puikiai suderinti, įvairūs ir gausūs vitaminų, mineralų bei antioksidantų“.

- Dietistė Toma Dvelytė

Knygų serija „Gero maisto dienoraštis“ pasauliniuose kulinarinių knygų apdovanojimuose Gourmand World Cookbook Awards 2017 kategorijoje „B10 Series“ laimėjo garbingą 3 vietą.

Patarimai

1. Valgykite gryną, natūralų, kuo mažiau apdorotą maistą. Kuo produkte mažiau sudedamųjų dalių, tuo jis naudingesnis.
2. Rinkitės nerafinuotus maisto produktus. Baltąjį cukrų keiskite nerafinuotu, baltus miltus – visadaliais, baltuosius ryžius – neapdorotais rudaisiais, rafinuotą stalo druską – natūralia jūros druska.
3. Su kiekvienu maistu stenkitės gauti baltymų, angliavandenių ir naudingų riebalų. Svarbu valgyti įvairų maistą!
4. Stenkitės valgyti kuo mažiau druskos, cukraus ir riebalų. Jei atsisakysite apdoroto, ilgai galiojančio maisto, natūraliai jų suvartosite mažiau.
5. Gerkite daugiau natūralaus vandens! Atsisakykite saldžių gazuotų gėrimų ir saldintų sulčių, juose apstu cukraus ir bereikalingų kalorijų.

Valgykite 5 kartus per dieną: 3 pagrindinius valgius ir 2 užkandžius. Pusryčiams rinkitės angliavandenių turintį maistą, pietums – baltyminį maistą ir šviežias daržoves arba angliavandenius ir šviežias daržoves, o vakarienei –baltyminį maistą ir šviežias daržoves. Užkandžiams pirmoje dienos pusėje labiausiai tinka vaisiai ir uogos, antroje dienos pusėje – riešutai ir sėklos.

Rodyti daugiau Rodyti mažiau