Leidinio informacija
Autorius: Deivydas Praspaliauskas
Leidėjas: D. Praspaliauskas
Leidimo metai: 2021
Puslapiai: 320
ISBN: 978-609-475-807-2
Žymus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas šį kartą kviečia prisėsti prie jo namų virtuvės stalo. Trečioji Deivydo receptų knyga skirta jaukiam namų maisto skoniui, kurį daugelis atradome iš naujo užklupus pasaulinei pandemijai. Be to, D. Praspaliausko virtuvės filosofijoje šiandien atsispindi ne tik globalūs pokyčiai, bet ir išsigrynintos asmeninės vertybės. Dabar čia – dar daugiau grynumo, paprastumo, patogumo ir širdžiai artimų skonių.
Tvirtai žinojau, kad ši knyga bus lyg mano virtuvės dienoraštis, į kurį sudėsiu begalę praktiškų patarimų: kaip susikurti erdvę, kurioje būtų įdomu ir paprasta gaminti; kaip produktai, kuriuos neretai tiesiog išmetame, gali atgimti naujai; kaip įgusti patiems pasigaminti sultinį, sviestą ar prieskonių mišinį ir pasitelkus juos kurti improvizuotus receptus ar suteikti naują skonį įprastam patiekalui. Norėjau, kad knygoje atrastumėte ne tik bazinių, bet ir kiek neįprastesnių patiekalų idėjų, kurių parsivežiau keliaudamas po Pietų Amerikos kaimelius ar tyrinėdamas grynuolišką Skandinavijos virtuvę. Skaniai valgyti mėgsta visi. Tai suprantu žvelgdamas į dideles savo dukros Elenos akis ir matydamas, kaip ji varvina seilę net dar nemokėdama ir negalėdama išragauti viso to gardžiai kvepiančio maisto, kuriuo mėgaujamės mudu su Rasa. Tad su didžiuliu jauduliu ir plačia šypsena kviečiu užsukti į manovirtuvę. Jauskitės kaip namie!
- Deivydas
Knygoje „Maistas: namų virtuvė“ atraskite bene pusantro šimto puikiausių receptų. Nuo naminės duonos ir gardžių sumuštinių iki sultinių ir sriubų, žuvies, mėsos, makaronų patiekalų, pačių įvairiausių padažų, ypatingo skonio aliejų, prieskonių mišinių ir, žinoma, daugybės puslapių, skirtų Deivydo arkliukui – širdį glostantiems desertams..."
Leidinio informacija
Autorius: Deivydas Praspaliauskas
Leidėjas: D. Praspaliauskas
Leidimo metai: 2021
Puslapiai: 320
ISBN: 978-609-475-807-2
Žymus virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas šį kartą kviečia prisėsti prie jo namų virtuvės stalo. Trečioji Deivydo receptų knyga skirta jaukiam namų maisto skoniui, kurį daugelis atradome iš naujo užklupus pasaulinei pandemijai. Be to, D. Praspaliausko virtuvės filosofijoje šiandien atsispindi ne tik globalūs pokyčiai, bet ir išsigrynintos asmeninės vertybės. Dabar čia – dar daugiau grynumo, paprastumo, patogumo ir širdžiai artimų skonių.
Tvirtai žinojau, kad ši knyga bus lyg mano virtuvės dienoraštis, į kurį sudėsiu begalę praktiškų patarimų: kaip susikurti erdvę, kurioje būtų įdomu ir paprasta gaminti; kaip produktai, kuriuos neretai tiesiog išmetame, gali atgimti naujai; kaip įgusti patiems pasigaminti sultinį, sviestą ar prieskonių mišinį ir pasitelkus juos kurti improvizuotus receptus ar suteikti naują skonį įprastam patiekalui. Norėjau, kad knygoje atrastumėte ne tik bazinių, bet ir kiek neįprastesnių patiekalų idėjų, kurių parsivežiau keliaudamas po Pietų Amerikos kaimelius ar tyrinėdamas grynuolišką Skandinavijos virtuvę. Skaniai valgyti mėgsta visi. Tai suprantu žvelgdamas į dideles savo dukros Elenos akis ir matydamas, kaip ji varvina seilę net dar nemokėdama ir negalėdama išragauti viso to gardžiai kvepiančio maisto, kuriuo mėgaujamės mudu su Rasa. Tad su didžiuliu jauduliu ir plačia šypsena kviečiu užsukti į manovirtuvę. Jauskitės kaip namie!
- Deivydas
Knygoje „Maistas: namų virtuvė“ atraskite bene pusantro šimto puikiausių receptų. Nuo naminės duonos ir gardžių sumuštinių iki sultinių ir sriubų, žuvies, mėsos, makaronų patiekalų, pačių įvairiausių padažų, ypatingo skonio aliejų, prieskonių mišinių ir, žinoma, daugybės puslapių, skirtų Deivydo arkliukui – širdį glostantiems desertams..."